top of page

11 Tips voor meer volume


Big hair - Big dreams


Tip 1 de basis: shampoo & conditioner

Het is noodzakelijk om de juiste shampoo en conditioner te gebruiken om een goede basis te krijgen voor meer volume. Het is belangrijk dat je je haar altijs 2x binnen dezelfde wasbeurt wast met de minimale hoeveelheid shampoo. Dat zorgt ervoor dat je hoofdhuid en je haar goed gereinigd worden en de conditioner goed zijn werk kan doen! Bij de eerste wasbeurt is er vaak weinig tot geen schuim aanwezig, dat is helemaal niet erg. Spoel de shampoo uit je haar en was je haar nogmaals met een minimale hoeveelheid shampoo. Je ziet en voelt dan dat het rijkelijk schuimt en je haar een hoofdhuid optimaal gereinigd zijn. Spoel vervolgens weer de shampoo uit en knijp het haar voorzichtig uit, zodat je de conditioner kan aanbrengen in je haar. Breng de conditioner alleen in de lengte en in de punten van je haar aan, hiermee zorg je ervoor dat je haar de verzorging krijgt waar het nodig is. Laat de conditioner 2 tot 3 minuten intrekken en spoel deze vervolgens goed uit.


Tip 2 extra verzorging: treatment

Het haar heeft soms wat extra verzorging nodig. Gebruik in dit geval een treatment naast je conditioner. Een treatment verzorgt het haar heel intensief en is een rijker product, waardoor je haar binnen no time een oppepper krijgt. De treatment gebruik je net zoals je conditioner, enkel en alleen in de lengte en punten van je haar. Na het aanbrengen van de treatment borstel je je haar met een daarvoor bestemde borstel door in fases vanaf de punt naar de aanzet, zodat het product goed verspreid wordt en overal zijn werk kan doen. Laat het treatment enkele minuten intrekken en spoel het vervolgens goed uit. Je hebt nu de perfecte basis voor een volumineus kapsel!


Tip 3 versteviging 1: volume foam

Aangezien je nu de perfecte basis hebt gemaakt met de juiste shampoo en conditioner/treatment komt de volgende belangrijke stap: de juiste versteviging. Je hebt verschillende soorten versteviging, kies daarom welke jij prettig vindt werken. Een volume foam is een lichtgewicht versteviging zonder drijfgas. Je haar is zichtbaar en voelbaar voller, zonder dat het wordt verzwaard. Afhankelijk van de lengte en dikte van je haar heb je genoeg aan 2 tot 4 pompjes. Verdeel het product goed over je handen en breng het op de volgende manier aan: start in de net en werkt naar de kruin toe en vervolgens van de voorkant naar de kruin toe. Kam je haar door, zodat het product verdeelt wordt. Extra tip: Kam/borstel geen scheiding in je haar, dit kan er namelijk voor zorgen dat je haar daar platter blijft zitten.


Tip 4 versteviging 2: volume spray

Zeker niet iedereen vindt een volume foam fijn werken. Wil je naast extra volume ook wat meer textuur in je haar? Kies er dan voor om een texture spray te gebruiken. Met een texture spray krijg je meer textuur en volume in het haar en wordt het stugger wat je nodig hebt om meer volume te krijgen. Een texture spray gebruik je op handdoek droog haar en je bouwt het product op. Dit houdt in dat je het product gedoseerd op de aanzet, de lengte en de punten sprayt. Je merkt vanzelf of het voldoende is of je juist meer product moet aanbrengen. Hoe meer product je op je aanzet gebuikt, hoe meer volume je krijgt. Hoe meer product je in je lengte gebruikt, hoe meer textuur je krijgt.


Tip 5 drogen: aan de lucht

Als je de perfect basis hebt gecreëerd en de juiste versteviging hebt gekozen, kun je gaan beginnen met het drogen van je haar. Ook hier kun je weer kiezen uit verschillende opties. Wil je op een natuurlijke wijze volume creëren, dan kun je je haar aan de lucht laten drogen in combinatie met kunstoog klemmen. Je tilt je haar bij de aanzet op, verplaatst de lok naar achteren en zet jet vast met een klem. Gebruik meerdere klemmen om je haar zo aan de achterkant vast te zetten. Je merkt vanzelf als je je haar op deze manier aan de lucht laat drogen, je gelijk meer volume krijgt. Tip: verplaats de klemmen om de 3 – 5 minuten (afhankelijk van hoe snel het haar droogt) om ervoor te zorgen dat het gedeelte waar de klem geplaatst is ook droogt. Zo kun je tussendoor ook precies zien waar je extra volume nodig hebt.


Tip 6 drogen: met de föhn

Vindt je het toch handiger om een föhn te gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook. Begin met je hoofd voorover gebogen, zodat je haar naar voren valt. Blaas nu op de warmste stand van de föhn het meeste vocht uit je haar. Wanneer het grootste gedeelte van je haar gedroogd is, ga je weer rechtop staan en haal je een borstel over de aanzet van je haar. Hiermee lift je je haar, wat voor meer volume bij de aanzet zorgt. Geen borstel bij de hand? Ga dan met je vingertoppen over de aanzet tot het haar volledig droog is.


Tip 7 styling: volume powder

Wanneer je haar volledig droog is, kun je beginnen met de styling van je haar. Je wilt natuurlijk dat de volume die hebt gecreëerd goed blijft zitten. Hiervoor kun je een volume powder gebruiken. Een volume powder is een lichtgewicht stylingproduct dat je sprayt op de aanzet van je haar, dat is tenslotte de plek waar je volume wilt. Let wel op dat je het product opbouwt en niet te veel gebruikt. Ga vervolgens met de vingertoppen over de gedeeltes waar jet het volume powder hebt gesprayd, om zo het product extra te activeren.


Tip 8 styling: volume paste

Naast een volume powder kan je ook voor een volume paste kiezen. Deze paste zorgt voor een natuurlijk volume bij de aanzet en voor een beachy effect in de lengtes en punten van je haar. Gebruik een kleine hoeveelheid, wrijf het warm in je handen en breng aan op de plekken waar je extra volume wilt creëren. Je merkt snel dat er een poederachtige substantie ontstaat. Een voordeel van de volume paste is dat er een licht glaasje in zit.


Tip 9 styling: almost finished

Na dat je alle 8 de stappen hebt doorlopen is jouw volumineuze haar bijna ready! Kijk in de spiegel hoe je haar nu zit en ga de volgende punten af:

- zit de volume op de juiste plekken?

- ben ik blij met het model?

- voelt het verstevigd aan?

Als je deze punten kunt beantwoorden met een "ja" dan ben je bij de laatste stappen aangekomen.


Tip 10 finishing: spray

Je bent tevreden met de volume en stevigheid van je haar. Dan wil je natuurlijk dat het de gehele dag perfect blijft zitten. Hiervoor gebruik je een finishing spray. Dit is een combinatie van een droogshampoo en een haarspray. De droogshampoo zorgt voor een stugge structuur in je haar en de haarspray zorgt voor de stevigheid. Dit is de perfecte combinatie voor volume. Wil je je haar nou de volgende dag bijwerken? Dan is dit ook het perfecte product!


Tip 11 finishing: gloss spray

Nu zijn we bij de allerlaatste stap aangekomen. Om volume te creëren, moet je haar stug zijn. Hierdoor kan het wat dof ogen en wat extra glans is dus zeker van harte welkom! Gebruik daarom een gloss spray over het gehele haar om het zo extra te laten glanzen.


Al deze producten zijn bij ons te koop in de salon. Heb je interesse? Kom dan gerust langs en we helpen je graag verder!


Comentários


bottom of page