top of page

5 soorten haarbeschadigingen

Wist je dat er 5 soorten haarbeschadiging zijn? Als je de vele manieren kent waarop je haar vatbaar is voor beschadiging, kan dat je helpen onnodige stress lokken te voorkomen. De meeste haarbeschadiging gebeurt buiten de salon, dat betekent dat zelfs het meest gezonde haar kan breken door de alledaagse dingen. Als je weet hoe je de signalen kan herkennen die leiden tot haarbreuk kan je nog opdtijd beginnen met het behandelen, want voorkomen is beter dan genezen!


Het weer

Dit is een typisch voorbeeld van een beschadiging waaraan je niet kan ontsnappen. Er is altijd wel een bepaald moment of momenten op een dag dat je naar buiten gaat en wordt je har blood gesteld aan verschillende factoren, waaronder de brandende zon, de woeste wind of het uitdrogende koude weer. Al deze factoren kunnen je haar laten breken.


Hitte Tools

Veel mensen denkend een chemische behandeling het haar het meest beschadigd, maar de sluipmoordenaar is toch echt de veelgebruikte hitte tool. Deze tools kunnen meestal tot zo'n 240ºC, een temperatuur waar geen enkele haarlok zou mogen verdragen. Stel daarom nooit jouw hitte tool op de heetste stand in, een lagere stand is de juiste manier om je hete tools op je haar te gebruiken, maar het beste is om de tools zoveel mogelijk te vermijden. Mocht je toch een hitte tool willen gebruiken, zorg er dan altijd voor dat je een hitte beschermer aanbrengt op je haar voordat je de hitte tool gaat gebruiken.


Milieu vervuiling

Vervuiling is een stressfactor voor zo veel dingen in ons milieu. Stel je voor dat je haar een spons is die alle chemicaliën, schadelijke deeltjes en vervuiling in de lucht absorbeert, waardoor het afbreekt.


Chemische haar behandelingen

De meest voor de hand liggende is chemische schade. Een kleurservice of de textuur van je haar veranderen, chemicaliën zijn vaak de snelste weg naar schade. Daarom is het belangrijk om de juiste verzorging te gebruiken tijdens en na zo'n behandeling.


Hard kammen/trekken

Wat bedoelen we hier nou mee? We hebben het over de haarborstels, haarbanden en haaraccessoires die door ruw aan het haar te trekken om het te ontziltten, je haar op te steken of je kussensloop.

Vervang je normale kussensloop voor een zijden kussensloop, zodat het haar niet gaat schuren tijdens je slaap.


27 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page