top of page

Lees hier hoe je je haar wast als een PRO!

Weet jij hoe je je houw haar de beste wasbeurt geeft?

Heel veel mensen weten niet hoe belangrijk het is op welke manier jij je haar wast. Niet alleen voor het resultaat van mooi schoon haar, maar ook voor de gezondheid van je haar! De meeste mensen denken: "Hup een beetje shampoo, een beetje conditioner en klaar is kees!". In deze blog lees je hoe je je haar wast als een pro!


Stap 1:

Borstel je haar eerst goed voor het wassen door. Hiermee zorg je ervoor dat je haar niet gaat klitten tijdens het wassen. Tijdens het borstelen verwijdert je namelijk alle losse haartjes die klitten kunnen veroorzaken. Gebruik je liever een kam? Kies dan voor een kam met brede tanden.


Stap 2:

Begin met het nat maken van je haar. Gebruik hiervoor liever geen heet water, dat is niet goed voor je haar, maar ook niet voor je hoofdhuid! Koud water maakt je heren helaas weer niet goed schoon, dus is de beste optie om je haren met lauwwarm water te wassen. Hierdoor beschadigt het niet én wordt je haar alsnog goed schoon.


Stap 3:

Gebruik niet te veel shampoo! Veel mensen denken hoe meer shampoo hoe beter, helaas is dat niet het geval. De hoeveelheid shampoo ter grootte van een 50 cent muntstukje is meer dan voldoende om je haar mee te wassen. Als je te veel shampoo gebruikt droogt het zowel je haar als je hoofdhuid uit. Wat ook een belangrijke factor is is dat je een shampoo gebruikt die geen schadelijke ingrediënten voor je haar bevat. Kies daarom voor een professionele shampoo. Onze shampoo tips: Olaplex is altijd een goed idee, maar de Hydrate My Hair Shampoo van Eleven Australia is ook een hele fijne en veilige shampoo!


Stap 4:

Voordat je je shampoo op je haar gaat aanbrengen, verdeel de shampoo eerst over beide handen en laat de shampoo schuimen door in je handen te wrijven. Als het schuimt dan kan je gaan beginnen met het wassen van je haar!


Stap 5:

Masseer vervolgens de shampoo over je hoofdhuid, doe dit op je gemak zodat het product je hoofdhuid en haar goed kan verzorgen. Vergeet niet om je hoofdhuid en je haar te masseren. Doe dit in cirkelvormige bewegingen zonder haarlokken over te slaan.


Stap 6:

Na het masseren is het tijd om de shampoo volledig uit je haar te spoelen. Vermijdt ook hierbij hoge temperaturen water.


Stap 7:

Herhaal de stappen 4, 5 en 6 nogmaals. Waarom? Door twee keer je haar te wassen reinig en verzorg je je haar en hoofdhuid zo goed als mogelijk is. Je zult merken dat je haar langer schoon, zacht en glanzend blijft.


Stap 8:

Vergeet nooit je haar te verzorgen met een intensieve conditioner of masker, maar gebruik dit product alleen op de lengtes en de punten van je haar. Als je het product op de aanzet van het haar komt, kan het je haar slap en futloos maken, ook kan je haar er sneller vet door worden. Breng de conditioner of masker aan en laat het vijf minuten inwerken, hierdoor worden de haarschubben versterkt en geeft het je haar een fantastische glans!


Stap 9:

Spoel de conditioner/masker volledig uit je haar. Als je je haar met een handdoek gaat drogen doe dit dan deppend en vooral niet wrijven! Door met een handdoek je haar droog te wrijven kan het gemakkelijk beschadigingen aan je haar aanbrengen.


Stap 10:

Ook als je een handdoek om je hoofd wikkelt, doe dit dan niet te strak. Als je je handdoek te strak wikkelt kan dit een druk veroorzaken die tot haarbreuk leidt en dat is precies wat we niet willen. Zorg er ook voor dat je je haar op een zo’n natuurlijk mogelijke wijze droogt. Gebruik je toch een föhn? Zorg dan dat je je haar altijd voor het föhnen verzorgd met een leave-in of hitte beschermend product. Zo voorkom je dat je haar ruw, droog en vatbaar voor beschadiging wordt.


Dit waren alle stappen om je haren te wassen als een pro! Hoe zat het met jouw wasskils? Heb je er wat van opgestoken of had je deze stappen al onder de knie?

41 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page