top of page

9 Tips voor Ash Blonde haar

De haarkleur Ash Blonde/Ice Blonde/Cool Blond kennen we inmiddels allemaal. Deze prachtige koele blonde haarkleur kwam enige tijd geleden in het modebeeld, maar is tot op de dag van vandaag nog steeds helemaal in.

Maar hoe krijg je deze haarkleur en nog belangrijker: hoe kun je hem zo lang mogelijk koel behouden? Lees hier onder onze tips!


Wat past er bij jou? Koel of warm

Het is belangrijk dat je eerst besluit of je een koele haarkleur wel bij jouw huid vindt passen. Het is niet de bedoeling dat je deze haarkleur neemt omdat het nu de trend is.


Toch niet koel? Dan Beige blond!

Mocht je toch te veel twijfelen of passen de koele tinten niet helemaal bij jouw huid? Dan is er altijd nog een middenweg. Dan kan je kiezen voor een beige blondtint, deze tint oogt erg mat, maar heeft ook genoeg warmte die jouw huidskleur nodig heeft.


De juiste kleurhoogte

Koelere tinten reflecteren minder licht dan de warme tinten. Dit kan ervoor zorgen dat de kleur donkerder oogt dan dat het in werkelijkheid is. Houdt er rekening mee dat als je dezelfde kleurhoogte wilt behouden je een kleur moet kiezen die 1 tot 1 1/2 hoger is dan de gewenste kleurhoogte.


Blonderen

Heb je lichtblond tot wit haar van jezelf? Dan kun je deze stap overslaan. Maar heb jij zwarte, bruine, rode of donkerblonde lokken? Dan zal je eerst een blondeerproces moeten starten. Blonderen is een aanslag op het haar, zorg er daarom voor dat je deze behandeling altijd bij een professionele salon laat uitvoeren! Dan wordt er gekeken naar de kwaliteit van jouw haar en wordt er passend advies gegeven.

Als je van een donkere kleur naar een zilveren tint wilt gaan, dan zijn hier vaak minimaal 2 behandelingen voor nodig om het haar licht genoeg te krijgen en de schade aan het haar te beperken. Schrik niet tijdens dit blondeerproces, het haar zal oranje uitslaan. Dit is heel normaal en zal dit uiteindelijk gecorrigeerd worden met een toner. Wanneer je al blond haar hebt van jezelf, kun je ook kiezen om enkel blonde highlights te zetten en niet het hele haar te blonderen.

Tip: Wil je je haar blonderen? Kies van als extra de Olaplex Salon-In behandeling. Tijdens jouw kleuring voegen wij dan de Olaplex treatment toe aan de blondeer, hierdoor wordt je haar meer beschermd en zal het zijde zacht aanvoelen met een prachtige glans.


Toner

Wanneer je de juiste kleurhoogte hebt bereikt, ben je nog maar een enkele stap verwijderd van die prachtige asblonde haarkleur. Het enige dat je nu nog nodig hebt, is een toner. Deze behandeling is het vervolg van je blondering. Met een toner maak je het haar niet donkerder of lichter, maar je voegt wel pigment toe aan het haar. Zo kun je kiezen voor allerlei kleurnuances, waaronder dus asblond.

Deze toner zal de ongewenste geeltinten (bij blond haar) of oranjetinten (na het verven van donker haar) uit het haar verwijderen. Een toner bevat geen peroxide en is dus niet schadelijk voor het haar.

Het is een semi-permanente kleuring en het is dus niet blijvend. Een toner vervaagt zeer licht bij elke wasbeurt en moet dus eens in de zoveel weken herhaalt worden. Hierdoor kun je die frisse blonde kleur behouden. Het aantal weken tussen de toner is uiteraard afhankelijk van hoe vaak je jouw haren wast en ook per persoon kan de houdbaarheid van de kleur verschillen.


Zilvershampoo

Als je licht blond haar hebt of licht blonde highlights kan een goede zilvershampoo al heel veel verschil maken. Een zilvershampoo is speciaal voor blind haar om de ongewenste geeltinten en warmte uit het haar te krijgen. Waardoor je na gebruik van dit product een mooie koele blondtint overhoudt. Een zilvershampoo is ook ideaal om de koele kleur tussen de toners te behouden. Wanneer de kleur van je toner langzaam afzwakt kun je een silvershampoo gebruiken om je kleur wat op t frissen en de tijd tussen de toner behandelingen wat uit te rekken. Hoe vaak je de silvershampoo in de week gebruikt en hoe lang je deze laat intrekken, verschilt per persoon en per wens.


Treatment

Na het gebruik van een zilvershampoo, is een bijpassend treatment geen overbodige luxe. Een treatment zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten. Hierdoor verdwijnt pluis, wordt het haar glad en gaat het mooi glanzen. Als je een treatment pakt speciaal voor blond haar, wordt je kleur ook nog een extra opgefrist. Eleven Australia heeft een super mooie Blonde lijn met een shampoo, conditioner en een treatment speciaal voor blond haar.


Leave-in treatment

Aangezien blonderen een redelijk intensieve behandeling is om je haar in de juiste kleur te krijgen, kan je haar wel wat extra verzorging gebruiken! Dan is een leave-in treatment erg fijn voor je haar. Je brengt de leave-in treatment aan nadat je jouw haar hebt gewassen en handdoek droog hebt gemaakt. Voor extra glas kan je ook nog een serum gebruiken, dit geeft niet alleen glans, maar verzorgt het haar ook nog eens!


De perfecte producten voor geblondeerd haar

We zullen even de perfecte producten voor geblondeerd haar voor jou op een rijtje zetten!

Shampoo

In de salon hebben wij van 2 merken fantastische zilvershampoos speciaal voor blond haar. Van Eleven Australia hebben wij de Keep My Colour Blonde Shampoo en van Olaplex hebben wij de No 4p Shampoo.

Conditioner

In de salon hebben wij van Eleven Australia ook een fantastische conditioner die aansluit bij de shampoo Keep My Colour Blonde Conditioner deze conditioner boost ook de koele kleur en verzorgt het haar.
Treatment

Van de Keep My Colour Blonde lijn van Eleven Australia is er ook een treatment. Deze zorgt er ook voor dat je haar wordt verzorgt, beschermt, je haarschubben worden gesloten en dat jouw kleur extra lang koel blijft.
Leave-in Treatment

Van Eleven Australia heb je het Miracle Hair Treatment, dit is een leave-in product die het haar optimaal voedt, beschermt en verzorgt. Verkrijgbaar in 2 varianten. Wat het verschil is? Alleen de geur, de ene ruikt naar kokos en de andere naar watermeloen!


Serum

Van Eleven Australia is er ook een fantastisch serum, Smooth & Shine Anti Frizz Serum, dit serum kan je gebruiken op droog en op nat haar. Het verzorgt, beschermt en voedt het haar. Ook houdt het pluizig haar tegen.
Nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!


Comments


bottom of page