top of page

6 fouten die je maakt bij het föhnen van je haar

Het föhnen van het haar kan wonderen doen. Je kan er een prachtige volumineuze coupe mee creëren zonder al te veel gedoe. Lukt het föhnen niet? Dan krijg je een bos haar die niet meer te temmen is! Dat is dus echt niet iets waar wij dames op zitten te wachten..


Verkeerd föhnen van het haar kan vervelende gevolgen hebben. Je kapsel niet hoe jij het wilt hebben en het is ook nog eens schadelijk voor je haar. Daarom hebben wij hieronder de 6 meest gemaakte fouten tijdens het föhnen voor je op een rijtje gezet, zodat jij de volgende keer je haar kan föhnen als een pro!


Fout 1: de verkeerde borstel

Een van de grootste fouten is het gebruiken van een metalen borstel. Door het föhnen wordt het metaal van de borstel heel snel warm. Hierdoor beschadig je je haar en kan het sneller afbreken. Kies daarom voor een borstel met een beschermlaag of een fouten borstel.


Fout 2: föhnen zonder opzetstuk

Je krijgt niet voor niets een opzet stuk bij je föhn! Het opzetstuk zorgt ervoor dat je goed kunt richten en je haar dus beter in model kunt stylen. Met het opzetstuk voorkom je verbranding en beschadiging van je haar.


Fout 3: te nat haar föhnen

Het is beter om je haar te gaan föhnen als het al een beetje droog is. Hierdoor breekt je haar minder snel en bespaart het je heel veel tijd en armpijn ;)

Ook absorberen de styling- en verzorgingsproducten minder goed op te nat haar. Begin daarom met föhnen als je haar handdoek droog is en je zeker weet dat je hittebeschermer goed wordt opgenomen door je haar!


Fout 4: te warm föhnen

Föhn je haar niet op de heetste stand, maar zet je föhn op de laagste stand. Dit helpt het haar te ontklitten en zorgt ervoor dat je haar niet uitdroogt. Heb je krullend haar? Dan is het heel belangrijk dat je altijd op een lage temperatuur föhnt. Zo voorkom je onnodig pluizig haar.


Fout 5: je föhn te lang op 1 plek houden

Als je je haar föhnt is het belangrijk dat je de föhn blijft bewegen over het haar. Als je de föhn te lang op één plek houdt kan het haar te warm worden, waardoor het weer kan afbreken. Dat willen we juist voorkomen!


Fout 6: je föhnt met 1 temperatuur

Heb je je haar bijna helemaal droog? Dan kan je beter de koude stand van je föhn gebruiken. Dit is beter voor je haar en je model blijft op deze manier beter en langer zitten.1 Comment


Joshua
Joshua
May 14

Hallo! Ik ben een hair master en ik ben op zoek naar een hoogwaardige diep reinigende shampoo die geschikt is voor professioneel gebruik. Het is belangrijk dat het de resten van stylingproducten en onzuiverheden effectief verwijdert zonder het haar uit te drogen. Wie kan bewezen merken of specifieke producten aanbevelen? Ik wil graag uw aanbevelingen en feedback weten.

Like
bottom of page