top of page

Hoe bepaal je jouw haartype?

Je haalt het beste uit je haarverzorging wanneer de producten specifiek zijn afgestemd op jouw haar. Als jij je haartype kent, kun je de juiste producten en behandelingen kiezen om je haar te verzorgen. Oké, de wereld van de haartypes is vrij complex. Jouw haartype kan droog, dik, krullend en 3a tegelijk zijn. Klinkt dit allemaal als wartaal? Lees dan verder voor de volledige gids om je haartype te bepalen.

HAARTYPES Er zijn vier haartypes: steil, golvend, krullend, en kroeshaar. Binnen deze haartexturen zijn er subtypes die je haartype nog verder specificeren. De subtypes die gaan van steil naar krullend, namelijk: 1a, 1b, 1c, 2a, 2b, 2c, 3a, 3b, 3c, 4a, 4b, en 4c. Elk nummer staat voor één van de vier haartypes: 1 is steil, 2 golvend, 3 krullend, en 4 krullend. Een illustratie hieronder geeft een beeld van deze haartypes:

TEXTUUR Je hebt vast wel eens in de winkel een shampoo met een label "voor fijn haar" zien staan, maar vraag jij je dan wel een af welke haardikte jij hebt? Sommigen mensen denken dat krullend haar of kroeshaar het dikste haar is, maar de waarheid is dat de drie texturen, fijn, medium en dik, voor iedereen uniek zijn. De textuur van jouw haar is de diameter van een enkele haar.

Fijn haar heeft de meest fragiele textuur. Je kan dit vaak herkennen doordat het niet goed in model blijft zitten, het makkelijk in de knoop gaat en het vatbaarder is voor beschadiging.

Maar het is ook ongelooflijk zacht!

Medium haar wordt vaak verward met dik haar omdat het een hoge dichtheid op de hoofdhuid heeft. Het is vaak veelzijdig en kan op verschillende manieren worden gestyled. Het wordt ook 'normaal' haar genoemd op stylingproducten om de populariteit van deze meest voorkomende textuur aan te geven. Dik haar heeft de meest veerkrachtige haartextuur. Het blijft altijd perfect in model, verdraagt hitte en chemicaliën het beste en is over het algemeen minder gevoelig voor breuk. Dik haar wordt ook wel 'stug' haar genoemd omwille van de dikte per haartje; het lijkt vaak alsof mensen met dik haar vaak meer haar hebben.

ZORGEN Elk haartype en elke haartextuur heeft zijn unieke problemen die gebaseerd zijn op de haargeschiedenis van de persoon, het klimaat waarin hij/zij leeft en iemand zijn levensstijl. De belangrijkste punten van zorg zijn droog haar, vettig haar, gekleurd haar en beschadigd haar. Jouw haartype kan in een aantal verschillende categorieën vallen, zoals gekleurd en droog. Droog haar heeft baat bij vochtinbrengende producten zoals OLAPLEX Nº.5, Nº.6, Nº.8, en de professionele OLAPLEX 4-IN-1 behandeling. Voor elk haartype is het herstellen van de zwavelbruggen essentieel, maar vooral voor gekleurd en beschadigd haar. Door te weten wat jouw haartype, textuur en bijkomende problemen zijn brengt het je dichter bij gezond, glanzend haar. Dit komt omdat je gericht de producten kan uitkiezen die aansluiten bij jouw haartype. Soms kan het ook helpen als je keuzes in je levensstijl en routine te begrijpen die de gezondheid van je haar kunnen beïnvloeden.


Laat je adviseren voor de haarverzorging die perfect bij jouw haar past!Comments


bottom of page