top of page

How to: Haartips voor je vakantie

Ook als je een korte trip maakt kan er genoeg zijn om van je gezonde haar een vette puinhoop te maken en je huid te laten voelen als schuurpapier! De droge lucht en de temperatuur in het vliegtuig zijn desastreus voor je haar en huid.

Het is zo mega vervelend omdat je voor vertrek er juist voor hebt gezorgd dat alles in topconditie is. Gelukkig zijn er veel producten ook verkrijgbaar in travelsizes zodat er in jouw koffer genoeg ruimte overblijft voor al je nieuwe jurkjes, bikini's en schoenen!


Voorbereiding

Zorg ervoor dat je haar in de beste conditie is voordat je op je welverdiende vakantie gaat. Wat verstandig is is om de nacht voor je vlucht een hydraterende shampoo te combineren met een goed voedende conditioner. Zoals bijvoorbeeld de Hydrate My Hair Moisture Shampoo en Conditioner, deze shampoo en conditioner hydrateren en versterken het haar met zijde-aminozuren. En samen beschermen deze producten je haar tegen de droge atmosfeer van het vliegtuig, de grootste oorzaak van vettig haar.


Neem een borstel mee

Het is handig om een borstel mee te nemen in het vliegtuig. Je haar wordt in het vliegtuig vaak vettig aan de wortels, maar blijft erg droog in de lengtes. Als je vanaf de wortels naar de uiteinden van je haar borstelt, worden de oliën verdeeld, zodat het haar minder vet is een meer gevoed.


Producten voor in het vliegtuig

In het vliegtuig is het niet toegestaan om spuitbussen mee te nemen, maar gelukkig zijn er ook handbagage-vriendelijke producten die helpen om de overtollige oliën uit je haar te verwijderen. Ga je reizen? Neem dan altijd de Dry Powder Volume Paste mee in je handbagage omdat het de overtollige oliën verwijdert en tegelijkertijd textuur en volume biedt. Ook kan je de I Want Body Volume Powder mee nemen, deze is nu met een handige pomp en helpt ook de overtollige oliën uit je haar te verwijderen.


Je huid tijdens de reis

Wat natuurlijk noodzakelijk is is een vochtinbrengende creme in een travelsize. Van Eleven Australia is er een Hand & Body Cream deze zit vol met aloë, biologische komkommer en kokosolie & is ook nog eens verkrijgbaar in 50ml!

Heb je nog plek in je koffer over? Neem dan ook absoluut de 500ml mee! Deze heerlijk voedende creme is ook lekker verkoelend na een warme dag op het strand. And don't forget, show your skin some love!


Mini verpakkingen

De travelsize verzorgingsproducten zijn ideaal voor in je handbagage, maar ook als je licht wilt reizen is dit de perfecte aanvulling voor in je koffer, tas of rugzak.


1 product dat alles doet

Een tip van ons, vergeet niet het Miracle Hair treatment in je koffer te stoppen! Dit product voedt, verzorgt, beschermt, voorkomt pluizend haar en geeft een fantastische glans! Het is een ideaal product als je niet te veel producten mee wilt nemen, maar toch je haar optimaal wilt verzorgen. Je kan dit masker zowel op handdoek droog als op droog haar aanbrengen en hij ruikt heerlijk naar kokos of naar watermeloen.


Vergeet je huid niet op vakantie

Het is ook belangrijk om tijdens je vakantie goed voor je huid te zorgen. De Wash Me All Over Hand & Body Wash is pH neutraal en verrijkt met natuurlijke oliën. De papaja extracten en de amandelolie ex foliëren. De sinaasappel, lavendel en kokosolie hydrateren en herstellen de huid. De Jojoba olie voedt na een dag zon, zee, strand.


Handig voor in je strandtas

Wat super handig voor in je strandtas is is de Clean My Hair Dry Shampoo. Deze is er nu ook in handige 50 ml verpakking. Ideaal voor in je strandtas om snel even een hair updo te doen voor je aan tafel gaat in die hippe Beachclub.


Vlecht je haar

Heb je geen zin in los haar? Hangt het voortdurend voor je ogen of vindt je het gewoon fijn als je haar in een vlecht zit? Dan is de Sea Salt Texture Spray ideaal! Deze spray kan je gebruiken als versteviger bij het invlechten van je haar.

Kan je niet invlechten of heb je er geen tijd voor? Dan kan je je haar ook in een leuke "Loose Bun" doen! Super simpel, maar super leuk!


Tip voor alle blondies!

Vergeet geen silver shampoo mee te nemen op je vakantie! Door de zon, zee en alle andere invloeden op vakantie kan je snel een gele gloed over je prachtige blonde lokken krijgen.

De Keep My Colour Blonde shampoo, conditioner en treatment zijn perfect om jouw blonde haren mooi koel te houden!


Water

Drink veel water! Water drinken is natuurlijk altijd goed, maar wist je dat je haar voor 25% uit water bestaat? Daarom is het helemaal op een warme zon vakantie belangrijk dat je veel water drink voor mooi stralende huid & haar.


Kopje onder

Heerlijk een kopje onder in de zee of in het zwembad? Vergeet dan niet om regelmatig je haar even goed door te borstelen. Zo voorkom je klitten en blijft je haar glad en soepel!

Tip: The Wet Detangler van Tangle Teezer is de perfecte borstel hiervoor. Shop hem bij ons in de salon!


Masseer je hoofdhuid

Niet alleen je haar maar ook je hoofdhuid heeft van zon en zee te lijden gehad. Masseer daarom je hoofdhuid tijdens het wassen van je haar grondig om de bloedcirculatie te stimuleren en dode huidcellen zo goed mogelijk te verwijderen. Ook zijn er scrubs voor je hoofdhuid die vooral na een zomervakantie wonderen kunnen verrichten. Gebruik producten die niet alleen goed zijn voor je haar, maar ook voedend zijn voor je hoofdhuid. Een perfect product hiervoor is de Miracle Hair Mask, dit masker voedt en verzorgt intensief je haar en je hoofdhuid.


Herstel je haar

Ben je terug van je vakantie? Dan is het tijd om je haar te herstellen! Gebruik hiervoor bijvoorbeeld het 3 Minute Repair Rinse Out Treatment, dit is een vegan-vriendelijk treatment die is gevuld met sheaboter en eiwitten. Je kan deze ook zeker gebruiken na een dag strand voor extra verzorging.



bottom of page