top of page

Dé tips tegen pluizend haar met krul of slag

Heb je snel pluizend haar met krullen of slag? Weet je niet meer wat je ermee moet?

No Panic! Lees hieronder de tips!


Helaas helpt het regenachtige Nederlands klimaat absoluut niet mee! Maar het kan ook dat je niet op de juiste manier met je haar omgaat. Hopelijk heb je het volgen van de tips wél veel meer slag of krullen in je haar!


Drogen & product gebruik

Wanneer je je haar hebt gewassen, heb je vast een hele lijn aan producten klaar staan om te gebruiken. De truc is dan ook om vooral niet te zuinig te zijn! Kneed de producten goed in handdoekdroog haar. Wanneer je haat bijna droog is, voordat het weer wilt gaan pluizen doe je er nog lekker wat extra serum of crème in.

Wat ook kan helpen is je haar te Finger coiling, hierbij verdeel je het haar en draai je kleine plukken om je vinger heen, zodat je als het ware pijpenkrullen maakt. Je hoeft dit niet helemaal netjes te doen en voor extra volume kan je afwisselen van richting. Laat je haar hierna op natuurlijke wijze drogen of gebruik een diffuser om het te drogen. Wanneer je ervoor kiest om je haar met de diffuser te drogen, zet je föhn dan op een lage stand.


Hydration

Het is onwijs belangrijk dat je de juiste haarverzorging voor jouw haartype gebruikt. Het beste zijn hydraterende producten of producten die keratine bevatten kunnen ook heel fijn zijn voor jouw haartype!


Wasregime

Was je haar zo min mogelijk met shampoo. Wanneer je haar niet snel vet wordt, is het slim om je haar alleen schoon te spoelen met niet al te warm water en alleen conditioner te gebruiken. Wanneer je conditioner erin zit, kam je het haar uit met je vingers of met een grove kam. Wat je ook kan doen is een masker gebruiken in plaats van een conditioner.

Wat ook belangrijk is is om je haren zo snel mogelijk weer terug in de krul te kneden met je handen, nadat je je haar hebt uitgespoeld. Zorg er voor dat je je haren niet droogwrijft met een handdoek, maar gebruik wanneer mogelijk een microvezel handdoek dit voorkomt ook pluizend haar of gebruik een t-shirt en dep het haar droog.


Slapen

Never ever, maar ook echt neverrrrr, met nat haar naar bed gaan! Als je haar nar is, is het super kwetsbaar. Wat ook goed is voor je haar is het slapen op een satijnen of zijden kussensloop in plaats van een katoenen kussensloop. Een katoenen kussensloop geeft veel meer frictie op het haar en dat zorgt voor (extra) pluis!


Kapper

Wat met krullen wel belangrijk is, helemaal wanneer je naar een nieuwe kapper gaat, is om je haar te laten zien hoe je het altijd draagt. Dus dat betekent dat je je haar moet doen voordat je naar de kapper gaat, en ja we begrijpen heel goed dat je daar geen zin in hebt, maar op deze manier kan de kapper veel beter inschatten waar de verbeterpunten zitten en hoe sterk jouw krul daadwerkelijk is.


Comments


bottom of page